Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΩΡΑΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Τις προτάσεις μας για την διαμόρφωση και τον εξωραισμό της σχολικής μονάδας του Γυμνασίου στείλαμε στον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Μαράθωνα. Στόχος των προτάσεων μας είναι η βελτίωση των όρων φοίτησης και διαβίωσης των μαθητών σε διδακτήρια σύγχρονα, άνετα και υγιεινά. Η εξασφάλιση του απαραίτητου εξοπλισμού του σχολείου με σύγχρονα εποπτικά μέσα διδασκαλίας. Η δημιουργία, οργάνωση και λειτουργία βιβλιοθήκης και αναγνωστηρίου. Η προώθηση και ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού. Βασικές προτεραιότητες είναι η διαμόρφωση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, η διαμόρφωση της αίθουσας βιβλιοθήκης, ο εξωραϊσμός του αύλειου χώρου, η ανακατασκευή των τουαλετών και η αγορά στολών για τους μαθητές που μετέχουν στους πανελλήνιους αθλητικούς αγώνες. Για την επίτευξη των παραπάνω χρειάζονται:

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ: Κουρτίνες σκηνής, συρόμενος μηχανισμός, κουρτίνες
αίθουσας, κουρτινόξυλα, σκηνή, αντιολισθητικός τάπητας σκηνής, φωτισμός, μικροφωνική εγκατάσταση, εξοπλισμός video projector, οθόνη προβολής, βιομηχανικός τάπητας αίθουσας (χρησιμοποιείται και σαν κλειστό γυμναστήριο), αλλαγή όλων των υαλοπινάκων.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ: Κουρτίνες, ράφια, πάγκοι ανάγνωσης και αγορά βιβλίων.

ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ: Δεντροφύτευση, παγκάκια και τραπέζια, 4 στέγαστρα, διαμόρφωση βρυσών.

ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ: Ανακατασκευή και διαχωρισμός σε θηλέων και αρρένων.

ΣΤΟΛΕΣ: Αγορά ομοιόμορφων στολών για τους μαθητές που συμμετέχουν στους πανελλήνιους αθλητικούς αγώνες.

Τα οφέλη από τις προτεινόμενες ενέργειες θα είναι: α) η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των μαθητών, β) η υλοποίηση του μαθήματος της θεατρικής αγωγής και η δυνατότητα παρουσίασης θεατρικών παραστάσεων σε σχολικές εορτές και επετείους, γ) η λειτουργία βιβλιοθήκης με παροχές υπηρεσιών (δανεισμό, αναγνωστήριο, εύρεση πληροφοριών και επαφή με το εξωσχολικό βιβλίο, δ) η αξιοπρεπή εμφάνιση των μαθητών στους αθλητικούς αγώνες με ομοιόμορφη στολή και παρουσία.

Ο Σύλλογος μας, με την βοήθεια του Διευθυντή του Σχολείου κ. Δ. Σπυρόπουλου, έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, μετά την μετεγκατάσταση του Λυκείου σε νέο κτίριο, η οποία προγραμματίζεται μέχρι το τέλος του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου